Kuntotutkimus on menettely, jossa rakennuksen jokin rajattu osa-alue, rakennusosa tai laitteisto tutkitaan asiantuntijan toimesta sellaisilla menetelmillä ja siinä laajuudessa, että saadaan riittävällä tarkkuudella selville kyseisen osa-alueen kunto, vauriomekanismit, soveltuvat korjausmenetelmät ja korjausten suositeltava ajankohta. Kuntotutkimusta voidaan tarvita kuntoarvion jatkotoimenpiteenä silloin, kun kuntoarvion silmämääräisillä menetelmillä ei ole pystytty tekemään luotettavia päätelmiä jonkin osa-alueen kunnosta ja kuntoarvioraportti on jäämässä tältä osin keskeneräiseksi tai puutteelliseksi.

Yleensä kuntotutkimuksen tarve syntyy asukkaiden home- ja kosteusvaurio epäilyistä, kuten rakenteiden pintojen värimuutoksista, hajuista tai terveydenheikkenemisestä, jonka syyksi epäillään homevaurioita. Yleensä oireilua on jatkunut pitkään ennen kuin asukkaat ottavat yhteyttä asiantuntijaan. Usein myös on rakennukseen suoritettu erilaisia mittauksia tai muita tarkastuksia, joiden kautta on tullut suosituksia rakenteellisiin lisätutkimuksiin. Tyypillisiä aikaisemmin suoritettuja tarkastuksia ja mittauksia ovat Asuntokaupan kuntokartoitus, Sisäilmamittaukset/mikrobitutkimukset ja Homekoira tarkastukset.

Turun Kuntotutkimus tarjoaa asiakkailleen puolueetonta kuntotutkimuspalvelua, oli sitten kyse pienemmistä kylpyhuoneen kosteuskartoituksista tai laajoista kuntotutkimuksista. Jokainen koti on oma yksilönsä ja siksi perehdymme jokaiseen tutkimuskohteeseen aina tapauskohtaisesti. Kerro meille huolesi, niin me tutkimme ja konsultoimme!